Auto-Trade Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ÁPRILIS 27-ÉN A ŠKODA AUTO VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MELLETT FOLYTATJA A GYÁRTÁST
2020.04.28.
Újdonság a ŠKODA-ról

ÁPRILIS 27-ÉN A ŠKODA AUTO VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK MELLETT FOLYTATJA A GYÁRTÁST

A ŠKODA AUTO arra készül, hogy április 27-én folytatja csehországi gyáraiban a termelést. Annak érdekében, hogy a munkavállalóknak a lehető legjobb védelmet biztosítsák a koronavírus általi fertőzés megakadályozására, az autógyártó átfogó intézkedések sorozatát hagyta jóvá az üzleti élet minden területén. A KOVO Union szociális partnerrel együtt meghatározott több mint 80 egyedi óvintézkedés magában foglalja mind a munkaerő egészségének megőrzésére irányuló egyedi lépéseket, mind a szervezeti rendelkezéseket, amelyek megakadályozzák a COVID-19 munkahelyi terjedését.

Skoda

A ŠKODA AUTO vezérigazgatója, Bernhard Maier azt mondta: "Három csehországi telephelyünkön 2020. március 18. óta felfüggesztettük a termelést. Mindenki biztonsága érdekében ez volt a helyes döntés, hogy ilyen drasztikus lépéseket tegyünk. De most eljött az idő, hogy ismét nagyszerű optimizmussal tekintsünk előre. A ŠKODA márkakereskedések fokozatosan újból megnyílnak egész Európában, és a termelés egymást követő újraindításával megtesszük a következő fontos lépést annak érdekében, hogy a járműveket ismét a nemzetközi piacokra tudjuk szállítani. Szeretnék köszönetet mondani minden alkalmazottnak, aki az elmúlt napokban és hetekben keményen dolgozott, hogy lehetővé tegye a termelés újraindítását. A ŠKODA csapata elkötelezett és alig várja, hogy újrakezdje munkáját."

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO Termelési és Logisztikai Igazgatóságának tagja hozzátette: "A teljes leállás alatt minden figyelmünket a gyártás újraindításának szenteltük. Az ellátási láncok megóvása mellett megvizsgáltuk azon alkalmazottaink lehetőségeit is, akik határokon át ingáznak a munkavégzéshez."

Bohdan Wojnar, a ŠKODA AUTO Emberi Erőforrás Igazgatósági tagja rámutatott: "Az elmúlt hetekben szorosan együttműködtünk szociális partnerünkkel a KOVO-val a "biztonságos gyártás" és a "biztonságos iroda" koncepció kidolgozásában. Ennek során több mint 80 konkrét óvintézkedést vezetünk be az összes gyárhelyiségre és irodaépületre annak érdekében, hogy a működés folytatása után a lehető legjobban megvédjük munkatársainkat."

A lista például előírja, hogy minden alkalmazott arcmaszkot viseljen, amikor belép a gyárba. Ez vonatkozik a külső alkalmazottakra is. A ŠKODA AUTO minden kollégához eljuttatja a szükséges maszkokat, amelyeket munka közben mindig viselni kell. Az egyes műszakokhoz több idő áll rendelkezésre a szerszámok, telefonok és billentyűzetek, valamint bármilyen anyag és felület tisztításához. Ezenkívül az összes területet még gyakrabban tisztítják és fertőtlenítik.

A ŠKODA AUTO a munkaerő védelme érdekében a napi tevékenységekben néhány változtatást is végrehajtott. Ezek magukban foglalják a személyzet számára a dolgozói személyszállítás működésének adaptálását, a gyárkapukon, a fogadási pontokon és az étkezdékben alkalmazott eljárások megváltoztatását, valamint a munkaidő rögzítésének módját.

További rendelkezéseket hoztak a gyártásban dolgozó alkalmazottak kisebb, rögzített csoportokban történő munkavégzésére. A műszakváltással kapcsolatos tájékoztatóknak a lehető legrövidebbeknek kell lenniük, és több pihenőterületet bocsátottak rendelkezésre a személyes kapcsolat és a fertőzés kockázatának minimalizálása érdekében.

Amennyiben lehetséges, az alkalmazottakat arra ösztönzik, hogy otthon dolgozzanak, és csökkentik az irodában egyszerre tartózkodók számát annak érdekében, hogy biztonságos távolságot lehessen tartani egymástól. Fontos továbbá, hogy a kollégák egymás után tartsanak szünetet, hogy a munkavállalók egészségét a lehető legjobban megvédjék.

Ezen óvintézkedések mellett az általános megelőző intézkedéseket és a higiéniai ajánlásokat - például a kézfogástól való tartózkodást, a rendszeres kézmosást vagy fertőtlenítését, valamint az arcnak a kézzel való megérintésének kizárását is - be kell tartani.

A gyártás folytatása utáni óvintézkedéseket három szakaszban határozták meg. További értesítésig az 1. szakaszban minden intézkedést teljes egészében alkalmazni fognak. A 2. szakaszban bizonyos rendelkezéseket megszüntetnek. A 3. szakasz lehetővé teszi az intézkedések további, hosszabb idejű fokozatos könnyítését, biztosítva ennek felelősségteljes elvégzését oly módon, hogy az emberek biztonsága megmaradjon. Megfelelő időben a harmadik szakasz vége lehetővé teszi már a normál napi műveletek folytatását, azaz a gyár helyiségeibe történő belépésre jelenleg alkalmazandó korlátozások, pl. a látogatók számára, feloldását.

A ŠKODA AUTO valamennyi csehországi telephelyén tájékoztatást nyújt munkavállalói számára a védekezési intézkedésekről szórólapok, plakátok, valamint digitális csatornáinak segítségével, amelyek rövid tájékoztató videókat tartalmaznak. A vezetők csapatuk tagjait megismertetik a részlegeikre vonatkozó különleges biztonsági óvintézkedésekkel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.