Auto-Trade Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. AZ ENYAQ IV JELENTŐS LÉPÉS A ŠKODA ELEKTROMOS MOBILITÁSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN
2020.12.17.
Újdonság a ŠKODA-ról

AZ ENYAQ IV JELENTŐS LÉPÉS A ŠKODA ELEKTROMOS MOBILITÁSI STRATÉGIÁJÁNAK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN

A ŠKODA AUTO Mladá Boleslav-i főüzemében november 25-én megkezdődött az ENYAQ iV sorozatgyártása. A tisztán elektromos, akkumulátorhajtású SUV-modell az első sorozatgyártású ŠKODA, amely a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épül. OCTAVIA és KAROQ sorozatainak tagjai mellett a cseh autógyártó a jövőben akár napi 350 darabot is készíthet új SUV-modelljéből a teljes vállalatcsoportban egyedülálló módon MQB- és MEB-alapú gépkocsikat egyaránt előállító gyártósorán.

Enyaq

Amint Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: "Az ENYAQ iV a ŠKODA első sorozatgyártású modellje, amely már eleve tisztán elektromos, akkumulátorhajtású gépkocsiként született, új SUV-modellünk így belsőégésű motorral szerelt modelljeinktől alapvetően eltérő követelményeket fogalmaz meg a gyártási eljárások és a termelési folyamatok tekintetében. Ez azon kiterjedt előkészítési és átalakítási munkálatokban is tükröződik, amelyeket Mladá Boleslav-i főüzemünkben immár tavaly nyár óta végeztünk. A ŠKODA ENYAQ iV mai gyártáskezdete a MEB- és MQB-alapú járművek a teljes vállalatcsoportban egyedülálló közös gyártósorán, egész csapatunk számára nagyon különleges pillanat."

Annak érdekében, hogy az MEB- és MQB-platformok műszaki alapjaira épülő modelljeit ugyanazon gyártósoron állíthassa elő, a ŠKODA 32 millió eurót invesztált a szükséges átalakítási munkálatokba Mladá Boleslav-i székhelyén, ahol a jövőben teljesen rugalmasan, naponta akár 350 ENYAQ iV is készülhet az OCTAVIA és a KAROQ sorozatok tagjai mellett. Ennek során a cseh gyártó statikailag is megfelelően átalakította az épületeket, az alkatrészszállítási technológát pedig a tisztán elektromos, akkumulátorhajtású járművek, illetve a beépített alkatrészek és főegységek tömege szerint módosította. Mindezeken túl az az akkumulátorok kezelése területén például hőkamerák telepítésével vezetett be további biztonsági óvintézkedéseket, amelyek a gyárcsarnok hőmérsékletét éjjel-nappal felügyelve, adott eltérés esetén riasztást aktiválnak.

Hátsó- vagy összkerékhajtás, hosszú távon fenntartható forrásokból származó anyagok a beltérben és innovatív vezetői segédrendszerek

Háromféle akkumulátormérettel és öt teljesítményváltozattal gondoskodik a ŠKODA ENYAQ iV a vezetés hosszú távon fenntartható és élvezetes élményéről. Két legerősebb változatában hátsó elektromos motorját az első tengelyen is kiegészíti egy további elektromos gép, hatótávja pedig akkumulátormérettől függően akár az 536 kilométert is elérheti a WLTP-ciklus szerint. Belterében Design Selection összeállítások váltják fel a hagyományos felszereltségi szinteket. Az átfogóan összehangolt belső felszereléseket a modern lakóterek inspirálták és olyan hosszú távon fenntartható eljárásokkal megmunkált és újrahasznosított anyagokat tartalmaz, mint például a gyapjú és növényi kivonatokkal cserzett bőr. Szintén a ŠKODA első modelljeként kínál az ENYAQ iV kibővített valósággal (Augmented Reality) működő Szélvédő-kijelzőt (Head-up Display) is, amely a vezető primer látóterének két mezőjében szolgál információval a sebességről és a rendszer által felismert közlekedési táblákról.

 

A tisztán elektromos, akkumulátorhajtású ŠKODA CITIGOe iV és a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű ŠKODA SUPERB iV formájában a ŠKODA már 2019 közepén bemutatta 125 éves története első elektromossá alakított modelljeit, emellett Mladá Boleslav-i főüzemében a vállalatcsoport más márkáinak plug-in hibrid modelljeihez is gyárt nagyfeszültségű hajtásrendszer-akkumulátorokat. Különös hangsúlyt fektet a ŠKODA AUTO munkatársai és tanulói, valamint a beszállítói alkalmazottak célzott és átfogó képzésére az elektromos mobilitás területén, időközben már több mint 16 ezer dolgozó vett részt a speciális oktatásokon.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.