Újdonság a ŠKODA-ról
2019.03.04.

A SKODA bemutatja legifjabb SUV modelljét, ami a KAMIQ névre hallgat.

Élőben majd a március elején induló Genfi Autószalonon láthatjuk, de a Skoda már teljes alakos fotókkal leplezte le az új SUV-t.
Kamiq

A motorpalettán az 1.0 TSI háromhengeres benzinmotor 95 és 115 lóerővel szerepel, a csúcs benzines a 150 lóerős hengerkapcsolásra is képes 1.5 TSI. Dízelből az 1.6 TDI 115 lóerővel érhető el, továbbá lesz egy CNG üzemű 1.0 G-TEC verzió is 90 lóerővel. Utóbbi csakis 6 fokozatú kézi váltóval lesz rendelhető, az összes többi motor viszont 7 fokozatú DSG-vel is. Részecskeszűrőt a benzinesek is kapnak, a dízel pedig AdBlue adalékos SCR katalizátort is.
 Az infotainment természetesen Apple CarPlay kompatibilis, de arra különféle alkalmazások is letölthetők és az autó online karbantartás-követést is kínálhat. Holttérfigyelő, tolatókamera és automata reflektor millió egyéb mellett egyaránt elérhető extraként, a praktikus Simply Clever extrák sorát immár az ablakmosó-tartály kinyitott állapotában tölcsért formázó sapkája egészíti ki.
Az utastérben meghatározó a szegmens legnagyobbjának számító 9,2 colos, enyhén a sofőr felé fordított központi kijelző. A műszerblokkot 10,25 colos, Virtual Cockpit névre hallgató kijelző alkothatja. Puha plasztik borítja a műszerfalat és az ajtók felső részét is, utóbbiakra háromféle fényárnyalatot kínáló LED hangulatfény is kerülhet.