Újdonság a ŠKODA-ról
2019.01.07.

Ezek jönnek a Škodától 2019-ben

Újdonság a ŠKODA-ról
2019-ben ezek jönnek

De vegyük sorra időrendben, hogy várhatóan milyen új ŠKODA modellek érkeznek:

ŠKODA SCALA és új A0 crossover
Mint az imént már említettük, az év a márka számára Genffel kezdődik. Itt lesz először megtapogatható az új SCALA, és várhatóan még egy új ŠKODA, amelynek a neve KOSMIQ vagy KAMIQ lesz. Ezt használja már a ŠKODA egy hasonló méretű SUV modellnél Kínában, a KOSMIQ pedig a védjegy lajstromban tűnt fel a márka neve mellett.  A SCALA-ról már mindent tudunk, de ez utóbbiról még csak a VISION X tanulmány alapján lehet elképzelésünk. Hiszen ahogy annak bemutatóján Bernhard Maier a ŠKODA vezetője mondta, gyakorlatilag a széria modellt láthattuk idén tavasszal. A hossza várhatóan 4,24 méter lesz. Összkerekes verzió nem érkezik belőle, és a motortérben sem lesznek nagy meglepetések. A motorpaletta 3 és 4 hengeres benzinmotorokból fog állni, illetve egy CNG-s (sűrített földgáz) változat is érkezik majd.

ŠKODA SUPERB frissítés
A SUPERB a márka zászlóshajója, amely ugyan még mindig kiemelkedően sikeres, elérkezett a modellciklus feléhez, így aktuálissá vált a faceliftje. Persze az ilyenkor kötelező köröket is hozni fogja a frissítés (erről itt írtunk), de igazán fontosnak azért ígérkezik a dolog, mert a SUPERB frissített változatából érkezik a márka első Plug-in Hybrid modellje.

ŠKODA KAROQ RS, új ŠKODA OCTAVIA COMBI
Bár e kettőből utóbbi tűnik izgalmasabbnak, azért ne menjünk el szó nélkül a KAROQ RS mellett. Hiszen már a SPORTLINE is nagyon izgalmasan néz ki, és az RS-nek még ezt is sikerül majd fokoznia. De az igazi tűzijáték a motortérben lesz. A pletykák 300 lóerőről és 380 Nm-es nyomatékról szólnak. Na és persze az OCTAVIA. Ha van fontos modell a márka kínálatában, akkor az OCTAVIA az. Ennek megfelelően megkap szinte minden ebben a szegmensben elérhető asszisztens rendszert, adaptív LED fényszórók, dinamikus irányjelzők hátul, az anyagok minősége tovább emelkedik, nő a tengelytáv és ezáltal az utastér mérete, de a csomagtartó is nagyobb lesz. A motorok a jelenlegi kínálattal egyeznek majd meg. Kezdetben. A bemutató után ugyanis 2020-ban érkezik itt a Plug-in Hybrid változat. Külön érdekes, hogy elsőként a kombi kivitel érkezik.

ŠKODA eCITIGO
A ŠKODA első teljesen elektromos modellje, amely két szempontból is versenyképes lesz. Egyrészt a hatótáv 270 kilométer környékén lesz, másrészt az pletykák több, mint versenyképes árról szólnak.  

Persze a fenti forgatókönyv nincs kőbe vésve, és alapvetően – a SCALA premiert leszámítva – nem hivatalos gyári információkon alapulnak.